Tuoreita ja tuttuja Suomen mestareita Salo Golfissa

Paikalla olleet palkitut yhtenä ryhmänä
Paikalla olleet palkitut yhtenä ryhmänä
  • Paikalla olleet palkitut yhtenä ryhmänä
  • N70-sarjan mitalikolmikko Kristiina Ulvio-Peltonen, Heli Ekström, Vuokko Karjalainen - kaikilla heilläkin "kuohut" kädessään
  • N65-sarjan kolmonen Margit Pasanen ja ykkönen Kyllikki Puuppo. Hopeamitalisti Hannele Torkkeli ehti jo aloittaa kotimatkan kohti Oulua
  • N60-sarjan mitalistit Riitta Andersin, Eeva Määttänen ja Pirkko Havukainen
  • N50-sarjan 5 parasta: Tiina Vainio, Anna-Maria Lehtonen, Virpi Haataja, Pirjo Kortesoja, Marika Soravuo

Naisten eri ikäsarjojen vuoden 2019 Suomen mestaruusmitalit ratkottiin Salo Golfissa heinäkuun viimeisenä viikonloppuna liki trooppisissa oloissa. Yli 30 asteen paahde poltteli, vaikka kaikki pitivät aurinkovarjot ylhäällä. Kilpailun kokonaispelaajamäärä oli helteen tavoin ennätyksellinen 94.

Kahdessa sarjassa saatiin uusi mestari. N60-voittaja Eeva Määttänen on golfarinakin aika tuore. Hänen aktiiviuransa alkoi vuonna 2012, kun harrastuspurjehdus vaihtui viheriöelämään. Kultamitali on Eevan ihan ensimmäinen SM-tasolla. ”Jotain hiihtolusikoita löytyy” totesi Eeva välittömään tyyliinsä. Eevan meno oli lauantaina liki virheetöntä ja sunnuntaina upposi isoja putteja.

N65-sarjan parhaaksi nousi Kyllikki Puuppo. Usein hyvin hillitty Masters-lady totesi pyrkineensä pelaamaan nytkin riskejä välttäen. ” Raskas keli verotti pelifiilistä, mutta lopputuloksesta olen ikionnellinen.” Ennestään Kyllikillä on 2 reikäpelihopeaa ja 2 pronssia, toinen lyöntipelistä, toinen joukkuekilpailusta. Kestävyyttä Kyllikillä kyllä löytyy: hänen maratonennätyksensä ajalta ennen golfia on 3 tuntia 37 minuuttia. Neste- ja suolatankkauksen hän siis myös osaa.

N70-kulta meni nyt toistamiseen Heli Ekströmille. ”Voiton avain oli ensimmäisen kisapäivän hyvä lähipeli. Se pelasti monesta kiperästä tilanteesta.” Helillä on SM-kultamitaleita lyönti-, reikä- ja joukkuepelikilpailuista yhteensä kunnioitettavat yhdeksän. Ja Heli on tottunut voittamaan myös kansainvälisillä areenoilla: kultaa löytyy kaapista sekä Italian että Tsekkien avoimista.

Kovatasoisen 46 pelaajan N50-sarjan voiton vei Anna-Maria Lehtonen kahden lyönnin erolla ennen kakkosta. Anskulle kulta oli jo toinen viikon sisällä. Kaikkiaan hänellä on SM-mitaleita jo 48. Peliinsä keskittymisen ohella Ansku ehti monien muiden tavoin ihastella kentän kauniita kukkaistutuksia. Salon puuhanaiset, kiertuepelaajat Tina Kesälä ja Tiina Vainio olivat koonneet kilpailijoiden iloksi kassillisen kaikkea kivaa. Ladykapteenin ohjaama vesiauto oli nerokas oivallus.

Kilpailun tuomarina hyväkuntoista kenttää kiersi Jarmo Siekkinen. ”Päivänvarjojen kanssa pelaaminen näkyi hieman hidasteena kilpailijoiden työskentelyssä. Ready-golfista esim. putattaessa olisi ollut otettavissa enemmän hyötyä näissä lämpötiloissa” tiivisti Jarmo pelinopeuden kehittäminen mielessään.

”SM-kisoihin osallistuminen on kauden kunnia-asia joka vuosi” totesivat Koski Golfin rennot ladyt Anita Niemi ja Paula Juutilainen. ”Muut kivat naisten kilpailut jäävät kakkoseksi.” - Omaa peliä enemmän heitä jännitti kotiseuran Krista Junkkarin eteneminen kohti EM-hopeaa.

Seuraavat SM-lyöntipelikilpailut pelataan Pickala Golfin Parkilla 4.-5.7.2020.
Kalenterivaraus kannattaa tehdä jo nyt.

Pirkko Havukainen