Intohimo lajiin ja halu toimia lajin parissa vievät eteenpäin

Pirjo Kortesoja
Pirjo Kortesoja
  • Pirjo Kortesoja
  • Kalajoki Golf, väylä 7 kevät 2021

Haastattelusarja, jossa esittelemme henkilöitä, jotka tekevät vapaaehtois- tai palkkatyötä golfin parissa valtakunnallisen golfin senioritoiminnan hyväksi, jatkuu. Kaikki haastattelut siirtyvät talteen näiden sivujen Tarinatorille.

Vuorossa on Pirjo Kortesoja, PSM:n (Pohjoinen Seniorien SCR Mestaruuskisa) Koordinaattori Kalajoki Golfista.

Kuka olet ja mistä tulet?
Olen Pirjo Kortesoja, kohta 58-vuotias, naimisissa oleva, kahden lapsen äiti ja kahden lapsenlapsen mummi. Edustan Kalajokilaakson Golf ry:tä. Tasoitukseni on 4,6. Asuinkotikaupunkini on Oulainen, mutta kesät asustamme Kalajoen Hiekkasärkillä. Olen ollut yrittäjänä yli 30 vuotta ja toimin nykyisin kiinteistöyhtiömme palveluksessa.

Mitä teet pääsääntöisesti golfin parissa?
Golf on minulle tapa harrastaa liikuntaa. Samalla se on myös elämäntapa. Kesäisin suurin osa vapaa ajasta menee jollain muotoa golfin parissa. Harjoittelen rangeilla. Pelaan klubikisoja ja kierrän Finnish Senior Touria. Kuulun Kalajokilaakson Golf ry seuran johtokuntaan. Olen vastannut seuran lehden ”Svingiä Jengissä” tuottamisesta. Vedän pikku junioreiden viikko harjoituksia muiden vetäjien kanssa.  Toimin kilpailutuomarina ja hoidan muutamia valvojan vuoroja kentällä. Lisäksi toimin PSM koordinaattorina (Pohjoinen Senioreiden SCR Mestaruuskisa) Tämä on Suomen Golfsenioreiden tuottama Open kisa, joka pidetään aina pohjoisella kentällä ja pelataan suorana lyöntipelinä. Kisa on kaksipäiväinen. Kisassa pelataan myös seurajoukkuekisa.

Miten ja milloin sinusta tuli golfari?
Olen suorittanut Green Cardin 2001 Kalajoella. En tiedä tuliko minusta silloin golffari ja olenko sitä vieläkään. Joskus 1996 luvun alussa kyselin silloiselta kirjanpitäjältäni, joka oli intohimoinen golfin harrastaja, miten tähän golfiin pääsisi mukaan. Hän ei oikein osannut myydä minulle lajia, joten silloin se jäi haaveeksi. Vuonna 2001 sitten kävelin Kalajoen klubin ovesta sisään ja kyselin lajista. Siinä pro sitten ilmoitti, että kurssit alkavat huomenna, tuletko? Lähdin kurssille ja sillä tiellä ollaan. Tänä keväänä tulee siis 20 vuotta lajin parissa.

Mitkä ovat golfin pelaamisesi kohokohtia?
Tässä lajissa niitä kohokohtia on paljon. Se voisi olla se yöttömän yön golfin aamun sarastus, kun aurinko on juuri laskenut ja samalla se nousee. Se viisi minuuttia, kun on ihan hiljaista, edes linnut eivät laula. 
Se voisi olla se ensimmäinen hole in one 2010. Se voi olla se, kun ESLGA N50 joukkuekisassa Espanjassa tultiin kakkoseksi ja hävittiin niukasti Italialle. Se mahtava tunne, kun saatiin hopeat kaulaan ja saatiin tuulettaa upean golfviikon päätteeksi mitaleja.

Mikä on mielestäsi golfin vapaaehtoistyöntekijän tärkein ominaisuus?
Intohimo lajiin ja halu toimia lajin parissa.

Kuinka monta seuraa on alueellasi ja mitä siellä tapahtuu? 
Kokkola, Kalajoki, Raahe, Oulu, Virpiniemi, Paltamo, Katinkulta, Rovaniemi, Levi, Kuusamo, Lappajärvi, Pietarsaari, Pyhäsalmi, Merilappi, Nivala, olisiko parikymmentä. Taidan kompata tässä Aallon Heikkiä tuolta Oulun golfista.
Pohjoisen kentillä on vielä lunta mutta kovasti ollaan menossa kevättä kohti. Muutama kenttä on jo aukaissut range- alueita ja innokkaat pääsevät lyömään matoilta. Vapun tienoilla on muutama kenttä aukeamassa myös väylien osalta. Kilpailukalenterit näyttävät olevan täynnä monellakin kentällä, joten vilkas golfkesä on tulossa. 
Kalajokigolfissa on perinteisesti vilkas kilpailukausi. Juhannuskisan ja syksyn aviopari weekend kisan lisäksi kentällä pelataan myös seiska-alueen Aluetourin osakilpailu 14.7.2021 sekä valtakunnallinen Anna golf -kiertue 3.7.2021. Ei pidä myöskään unohtaa uusia golfkisoja Yö golfia ja Takatii kisaa. Viikkokisat, senioreiden seuraottelut ja muut open kisat ovat täyttänyt kilpailukalenterin. Tutustu: www.kalajokigolf.fi.

Mitä odotat tulevaisuudelta?
Terveyttä, aikaa, rauhaa ja rakkautta. Tässä koronan aikaisessa elämässä terveys on tullut päällimmäiseksi asiaksi elämässä. Yrittäjän arjessa aika harrastuksille on ollut haastava mutta toivottavasti sitä riittäisi jatkossakin. Näin iän karttuessa huomaa kaipaavan kiireetöntä puuhastelua ja omien läheisten ihmisten seuraa.

PSM
Pohjoisen Senioreiden SCR-mestaruuskisat järjestetään Oulussa Sankivaarassa elokuussa 21.-22.08.2021. Sinne toivoisin runsasta osanottoa pohjoisen alueen eri seuroista. Pohjois-Suomi on laaja käsite ja etäisyydet meillä on pitkät. Jyväskylä-Vaasa sektorilta aina Levi-Rovaniemelle asti mahtuu joukkoon monta erilaista golfseuraa, unohtamatta Pohjois-Savoa ja Kainuuta. Oulu, keskeisellä paikalla meitä kaikkia, on luvannut meille ikimuistoisen golfviikonloppukokemuksen ”Pohjoisen hengessä”.  Lapland Hotels tarjoaa mainiot majoituspaketit ja tarjoilut kisaviikonlopulle. Tulkaa kaikki N50, M50, M60, M70 vuotiaat SCR pelaajat yksin ja joukkueella mukaan tähän ainutlaatuiseen kilpailuun. Tutustu kisan sääntöihin SGS:n sivuilla ja ilmoittaudu mukaan.

Yhteistyö terveisin: 
Pirjo Kortesoja Kalajoki Golf
Pohjoisen PSM Koordinaattori

 

19.4.2021
Helena Rajala