Kaveripiirin kävelykisa - 100 000 euroa voi olla yhden askeleen päässä!

Jollei suksi luista, eikä golfmailat muista, niin haastapa kaverisi kävelykisaan.
Kisailemaan siitä, ken kävelee eniten askeleita viikon mittaan.

Kisaidea
Tarvitaan ryhmä kävelijöitä ja heillä kaikilla luotettava askelmittari.
Joukosta valitaan sihteeri, joko pysyvä tai vaihtuva, joka ottaa vastaan päivittäin kisailijoiden hänelle lähettämät edellisen päivän askellukemat. Nykytekniikan avulla kilpailijat voivat olla missä tahansa, kunhan pystyvät säännöllisesti toimittamaan tuloksensa kirjurille. Kirjuri kirjaa esimerkiksi Excel -taulukkoon tulokset päivittäin ja lähettää yhteenvedon osallistujille. Kilpajakso on viikon mittainen, alkaa maanantaina ja päättyy sunnuntai-iltaan. Eniten kävellyt on luonnollisesti kisan voittaja ja vähiten matkaa tehnyt on häviäjä.

Palkinnot.
Hävinnyt kävelee kioskille tms. ja ostaa ässäarvan, jonka hän lähettää voittajalle.
Kilpaan osallistuminen ei maksa mitään, ainoa menoerä on ässäarpa 4 euroa, jonka joku pelaaja joutuu viikoittain hankkimaan. Voittaja sitä vastoin voi saada 100 000 euron voiton.

Tasoituksellinen kisa
Olemme golfareita ja oppineet kisaamaan tasoitukset huomioiden, niin myös tätä peliä pelataan tasoituksellisena ja se lasketaan näin:
Tämän viikon voittajalta arvotaan seuraavalla viikon tuloksesta yksi päivä pois ja häviäjä saa saman päivän tuloksensa tuplasti. Tasoitus myös elää tuloksien mukaan. Jos sama henkilö voittaa/häviää toistamiseen, niin silloin arvotaan kaksi päivää pois/lisää jne. Saavutetuille hcp-tasoille ei jämähdetä, vaan portaalla pysytään 3 viikkoa ja sen jälkeen siirrytään seuraavalle alemmalle tasolle, jossa ollaan taas kolme viikkoa, ellei voittoa/tappiota tule.

Tätä leikkimielistä kisaa olen pyörittänyt päivittäin jo yli kymmenen vuoden ajan osallistujamäärän vaihdellessa 8 -13 välillä, joten lastentaudit ovat jo rapisseet pois. Tasoitussysteemi on ilmeisen onnistunut, sillä vaikka joukossamme on sekä himokävelijöitä että sohvaperunoita, niin voitot ja tappiot ovat jakautuneet aika tasaisesti.
Pieniä rahavoittoja on tullut silloin tällöin, isommista ollaan ilmeisesti hiljaa.
Liitteessä ryhmämme tämän vuoden tulostaulu sekä säännöt tiivistettyinä.

Matti Santanen
matti.santanen@gmail.com
0500 654 231
9.2.2019