Kilpailut

Kansallinen kilpailutoiminta

Kilpailut ovat Suomen Golfseniorien toiminnan peruskivi. Vuonna 2021 seniorien kansallista kilpailutoimintaa kehitetään entistä monipuolisemmaksi, eri ikäryhmät ja pelaajatasot kattavaksi.

Pääkiertue on Finnish Senior Tour, johon kuuluvat N50/M50 SM-kilpailut, Finnish Senior Open, Senioripokaalit sekä kaksi FST-osakilpailua. Lisäksi järjestetään M50 Haastajatour, M60 Tour, M65 Tour, M70 Tour, M75 Tour, N60 Tour, N70 Tour, Pohjoinen scr mestaruuskilpilu (2 pv) sekä Aluetour. SM-kilpailut ja Finnish Senior Open (FSO) ovat avoinna myös SGS:ään kuulumattomille Suomen Golfliiton seniori-ikäisille pelaajille. Finnish Senior Open on avoin myös ulkomaalaisille pelaajille. 

Lisäksi pelataan Ryder Cup Uusimaa vastaan Muu Suomi. Kilpailun säännöt löytyvät oheisesta linkistä. Ryder Cup säännöt

 

Kansainvälinen kilpailutoiminta

Kansainvälisen kilpailutoiminnan päätapahtumat ovat seniorijoukkueiden EM-kilpailut, jotka on järjestänyt vuodesta 2006 lukien EGA (European Golf Association), sekä ESGA (European Senior Golf Association)  vuodesta 1981 alkaen. ESLGA (European Senior Ladies Golf Association) järjestää vastaavat kilpailut naisille.

Naiset ja miehet voivat myös osallistua EGA:n järjestämiin henkilökohtaisiin EM-kilpailuihin sekä EGA:n kilpailukalenterissa oleviin eri maiden avoimiin mestaruuskilpailuihin.