Kisaideat

Tekonivel -SM

Vuotuinen Coxa Open järjestetään Meri-Teijo Golfissa lauantaina 8.6.2019. Kilpailu pelataan yhteislähtönä klo 10:00 alkaen. Kilpailun yhteydessä ratkotaan epävirallinen ”Tekonivel-SM”. Osallistumisoikeus tähän ko. sarjaan on kaikilla tekonivel-leikkauksen läpikäyneillä.Coxa Openissa pelataan myös nimensä mukaisesti avoin pistebogey-kilpailu, johon ovat tervetulleita kaikki golfarit.
Ilmoittautuminen tapahtuu Meri-Teijo Golfin caddiemasterille, puh. 044 736 39 55 tai email caddie@meriteijogolf.com
8.5.2019

-----------------------------------------------------------------------------------------
Gumbölessä ja Talissa
Keila-Golf kesäkuun alussa 5.6.2019

Kesä ja kisakakausi lähestyy – tule mukaan erilaiseen golf tapahtumaan Keila-Golf.
Aluksi 3 sarjaa keilausta Talin keilahallissa ja Gumböle Golfissa nautitun lounaan jälkeen golf-kierros
Gumböle Golfissa punaisilta pelattuna.
Kisaan voivat osallistua myös aloittelijat ja myöskin voit osallistua vain jompaankumpaan ja tulla tutustumaan
ja seuraamaan toista lajia.
Ilmoittautuminen ennakkoon 25.5.2019 mennessä
Gumböle Golfiin tai rami@ruohola.com
18.3.2019

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kaveripiirin kävelykisa
- 100 000 euroa voi olla yhden askeleen päässä!

Jollei suksi luista, eikä golfmailat muista, niin haastapa kaverisi kävelykisaan.
Kisailemaan siitä, ken kävelee eniten askeleita viikon mittaan.

Kisaidea
Tarvitaan ryhmä kävelijöitä ja heillä kaikilla luotettava askelmittari.
Joukosta valitaan sihteeri, joko pysyvä tai vaihtuva, joka ottaa vastaan päivittäin kisailijoiden hänelle lähettämät edellisen päivän askellukemat. Nykytekniikan avulla kilpailijat voivat olla missä tahansa, kunhan pystyvät säännöllisesti toimittamaan tuloksensa kirjurille. Kirjuri kirjaa esimerkiksi Excel -taulukkoon tulokset päivittäin ja lähettää yhteenvedon osallistujille. Kilpajakso on viikon mittainen, alkaa maanantaina ja päättyy sunnuntai-iltaan. Eniten kävellyt on luonnollisesti kisan voittaja ja vähiten matkaa tehnyt on häviäjä.

Palkinnot.
Hävinnyt kävelee kioskille tms. ja ostaa ässäarvan, jonka hän lähettää voittajalle.
Kilpaan osallistuminen ei maksa mitään, ainoa menoerä on ässäarpa 4 euroa, jonka joku pelaaja joutuu viikoittain hankkimaan. Voittaja sitä vastoin voi saada 100 000 euron voiton.

Tasoituksellinen kisa
Olemme golfareita ja oppineet kisaamaan tasoitukset huomioiden, niin myös tätä peliä pelataan tasoituksellisena ja se lasketaan näin:
Tämän viikon voittajalta arvotaan seuraavalla viikon tuloksesta yksi päivä pois ja häviäjä saa saman päivän tuloksensa tuplasti. Tasoitus myös elää tuloksien mukaan. Jos sama henkilö voittaa/häviää toistamiseen, niin silloin arvotaan kaksi päivää pois/lisää jne. Saavutetuille hcp-tasoille ei jämähdetä, vaan portaalla pysytään 3 viikkoa ja sen jälkeen siirrytään seuraavalle alemmalle tasolle, jossa ollaan taas kolme viikkoa, ellei voittoa/tappiota tule.

Tätä leikkimielistä kisaa olen pyörittänyt päivittäin jo yli kymmenen vuoden ajan osallistujamäärän vaihdellessa 8 -13 välillä, joten lastentaudit ovat jo rapisseet pois. Tasoitussysteemi on ilmeisen onnistunut, sillä vaikka joukossamme on sekä himokävelijöitä että sohvaperunoita, niin voitot ja tappiot ovat jakautuneet aika tasaisesti.
Pieniä rahavoittoja on tullut silloin tällöin, isommista ollaan ilmeisesti hiljaa.
Liitteessä ryhmämme tämän vuoden tulostaulu sekä säännöt tiivistettyinä.

Matti Santanen
matti.santanen@gmail.com
0500 654 231
9.2.2019
 

Seniorinaiset vs. seniorimiehet

Elokuussa 2018 pelattiin kautta aikain ensimmäinen Hill Siden naisten ja seniorimiesten välinen hegemoniaottelu. Hill Coursella pelattuun kisaan osallistui 12 naista ja 13 miestä, eli lähes tasajako. Koska "yleisiä naisia" ei kisaan uskaltautunut, käytiin se sitten seniorinaisten ja seniorimiesten välillä.
Kahden hengen jury oli päättänyt säännöt etukäteen. Kummastakin joukkueesta laskettiin ensinnäkin pohjille kymmenen parasta bogipistetulosta. Lisäpisteitä jaettiin kahdesta joukkue-erikoiskisasta: väylän 1 paremmasta väyläosumaprosentista 5 bonuspistettä ja koko joukkueen pienemmästä puttikeskiarvosta 10 pistettä (taskupallon puttimääräksi päätettiin 3).
Miehet pelasivat tasaisemmin, joten kymmenen parhaat yhteispisteet menivät niukasti mutta ansaitusti miehille 322-319. Sitten laskettiin väylän 1 osumaprosentit, ja varsin odotetusti naiset pesivät vastustajansa mennen-tullen lukemin 67 % (8/12) - 54 % (7/13) siirtyen bonuspisteiden ansiosta johtoon 324-322.

Kuten kaikissa tosi kisoissa, voitto ratkesi puttaamalla. Naisten yhteenlaskettu puttimäärä oli 430 ja miesten 462, millä saatiin naisille keskiarvoksi 35,83 ja miehille 35,54. Näin ollen miehet saivat 10 lisäpistettä ja voittivat yhteispistein 332-324. Puttijossittelu alkoi naisten pöydissä välittömästi eikä syyttä: yhteensä 4 puttia vähemmän (tai vastaavasti 4 puttia miehille enemmän) olisi kääntänyt kokonaiskisan naisten voitoksi. Voittajien oli helppo myhäillä ja suositella naisille spekuloinnin sijasta puttiharjoittelua.
Ottelussa jaettiin myös henkilökohtaisia palkintoja, mutta normaalista poiketen ei huipputuloksista vaan "maininnan arvoisesta kisatoiminnasta". Yksi naispalkinto meni mm. leidille, joka otti golfkentällä ensi kertaa eläissään kisahenkeä nostattaneita juoksuaskelia, ja vieläpä useamman. Miehissä puolestaan pääsi palkinnolle mm. olemalla naisseurassa täydellinen gentleman.
Palkintoseremonian päätteeksi vietiin klubitalon vitriiniin pehmo-Aku todistamaan miesjoukkueen voittoa. Ensi kaudelle on naistoimikunta jo heittänyt revanssihaasteen korvatakseen vitriinissä Akun Iineksellä.Jukka Paakki, jukka.paakki@cs.helsinki.fi
Anne Paakki, anne.paakki@pp1.inet.fi
15.11.2018
 

Senioreiden ”Aamuysi” Vihdissä

Vihti Golfissa ovat seniorit jo parin kauden ajan kokoontuneet kerran kuussa maanantaiaamuisin klo 8 -10 ns. Aamuysi-tapahtuman merkeissä. Golfia on tietenkin pelattu. Pelimuodot ovat vaihdelleet, useimmiten kuitenkin ne ovat olleet pari- tai joukkuekisoja. Nimensä mukaan kierretään vain yhdeksän reikää, startataan yhteislähtönä ja takaysillä. Takaysillä ei aamuvarhaisella ole vielä muita pelaajia, joten yhteislähtö ei tuki kenttää muilta pelaajilta. Yhteislähdön kiistaton etuhan on sen sosiaalisuus, kaikki osallistujat ovat yhtä aikaa klubilla, niin lähdössä kuin maalissakin.

Kierroksen jälkeen on kokoonnuttu klubille jakamaan palkinnot, juomaan kahvit, rupattelemaan ja kuulemaan mahdollisen sponsorin puheenvuorot. Paikalliset yrittäjät mieluusti poikkeavat tilaisuuteen kertomaan tuotteistaan ja tukemaan palkintopöytää. Ellei sponsorointia ole riittävästi saatu, on osallistumismaksuna kerätty 10 euroa ja sillä  maksettu pullakahvit sekä myös tarvittaessa palkinnot.

Aamuysi -tapahtumiin on yleensä ottanut osaa 30 -36 henkilöä ja ilahduttavan usein myös senioreita, jotka muuten vierastavat kilpailuja. Siksipä nimeksi on valittu Aamuysi -tapahtuma eikä kilpailu.

Veijo Hämäläinen, senioritoimikunnan jäsen, evp
puh. 0400-310059, veijo.hamalainen@aida.fi
14.11.2018
 

Reikäpeliliiga antoi uutta vireyttä Ruuhikosken seniorikisoihin.

 Ruuhikoskella on muutama vuosi aktivoitu pelaajia reikäpelicupiin. Pelimuoto on saanut kiitosta, mutta myös moitteita ekakierroksilla pudonneiden taholta.
Tänä vuonna kokeilimme reikäpeliä liigamuotoisena. Kisaan ilmoittautuneet jaettiin tasoitusjärjestyksessä valio-, ykkös- ja kakkosdivariin 8-pelaajan lohkoina. Pelikaaviot tehtiin jokainen jokaista vastaan mallilla ja laitettiin infotaululla pelaajien puhelintietoineen tiedoksi kesäkuun alussa, eli kaikille tuli 7-peliä.
Pelit sai pelata koska vaan parin kanssa sopien. Voitosta sai 2-pinnaa ja tasurista piste molemmille. Jatkoreikiä ei siis pelattu. Sitten tulos taululle pelaajien toimesta ja pistetaulukko tuli kuten palloilusarjoissa tapaa tulla.
Tällä pelimallilla kaikki sai nauttia reikäpelin mukavuudesta koko kesän. Etuna oli myös, että normaalin reikäpelikaavion aiheuttamaa aikataulua ja seuraavan vastustajan odottelua ei tarvittu, vaan pelit sai pelata vaikka koska, kuitenkin syyskuun puoliväliin mennessä. Kokeilu sai voittopuolisesti hyvän vastaanoton ja vei ehkäpä aliarvostetun reikäpelin asemaa hieman eteenpäin.
Tapio Räsänen EPG, tapiorasanen2@gmail.com
3.10.2018

Senior Cup

Kymmenkunta vuotta olemme käyneet Hill Side Golfia vastaan ns. Hopeisen Peuran metsästyskisaa. Kisa on kaksipäiväinen, henkilökohtainen ja useimmiten Viron maaperällä käyty.
Ensimmäisenä päivänä pelataan pistebogi-kisaa ja saadut pinnat otetaan talteen. Toisena päivänä on toinen meno, silloin kierrämme saman kentän, mutta nyt tasoituksettomana lyöntipelinä eli scratchinä. Kun lyöntilukemasta vähennetään ensimmäisen päivän pb-tulos, niin voittaja on tietenkin vähiten lyöntejä tehnyt. Tänä vuonna kisa voitettiin 90 - 31 = 59 lukemalla. Meillä matka on saanut nimensä Hopeista Peuraa esittävästä kiertopalkinnosta.
Kilpamuoto sopii myös parikisana käytäväksi, jolloin samalla kierroksella toinen pelaa lyöntipeliä ja toinen kerää pb-pisteitä.
Matti Santanen, PGH, matti.santanen@gmail.com
25.9.2018