Sattumuksia

 

Panostus värikyniin

Siihen aikaan kun Tunisiaan matkaa tein, niin matkanteosta jäi mieleeni muutama muisto. Lentoaika oli miellyttävän lyhyt, mikäli kone vain pääsi lähtemään ajallaan? Palvelu on ystävällistä ja hymyillen henkilökunta pahoittelee, jotta valitettavasti viinit ovat juuri loppuneet, mutta vettä on vielä tarjolla. Maahantulobumaskan täyttö lyhentää muutenkin lyhyttä lentoaikaa. Maahantullessa käsimatkatavarasi läpivalaistaan ja siihen liittyykin muisto muutaman vuoden takaa.

Heitin kassini hihnalle, jota vartioi nuori uneliaasti tarkkaava neitokainen. Laukkuni päästyä tunneliin virkaili havahtui silmin nähden ja jäi tuijottamaan minua. Arvasin nyt laukussani olevan jotain maahan sopimatonta tuotavaa, jotain mitä en sillä hetkellä keksinyt. Varovasti kassini avattiin yhdessä tuimakatseisen virkailijan kanssa, kunnes hänen käteensä tarttui värikynäsetti.

Juuri ennen reissua oli ollut isänpäivä ja lapset antoivat minulle värityskirjan ja värikynät lentomatkan viihdykkeeksi. Rivissä olevat värikynät olivat näkyneet läpivalaisussa kuin aseen patruunavyö. Värityskirjaa ja siihen liittyvien kynien tehtävää kertoessani jännittynyt tilanne laukesi ja uskon myös virkailijallekin jääneen tapahtumasta mukava muisto.

Espoo 1.1.2019, Matti Santanen
 

Hengenpelastusta

Peliryhmä oli päässyt Espanjassa Mijas Golfin Los Olivos -kentällä väylän 12 viheriölle puttihommiin, kun ryhmän naispelaajalle meni kärpänen tai muu vastaava kurkkuun ja hän ryhtyi köhimään kovaäänisesti. Toisella naispelaajalla oli käsillä haasteellinen par-putti, johon kaikkien läsnä olleiden piti keskittyä täyden hiljaisuuden vallitessa. Äänekäs rykiminen ei siis käynyt laatuun ollenkaan, joten ryhmä mulkoili yskijän menemään kauemmas tekemään kuolemaa.Kokenut leidigolfari ymmärsi yskän ja poistui takavasemmalle, putti upposi, minkä jälkeen voitiin siirtyä vähemmän tärkeään hengenpelastukseen ja takomaan kärpästä selän kautta ulos kurkusta.Tilanteessa noudatettiin oivallisesti golfarien yleistä toimintaohjetta hätätilanteissa: puttaa ensin itse valmiiksi ja auta muita vasta sen jälkeen.
15.11.2018 Jukka Paakki, HSGC,  jukka.paakki@cs.helsinki.fi

 

Kylvyssä ihmeteltyä

Nousin juuri ylös Belekin hienon ja suositun hotellin kylpyammeesta. - Se ei ole juttuni pääasia.
Kylpyvettä laskiessani ja sen pinnannousua ammeessa seuratessani tulin taas kerran ihmetelleeksi, miksei kylppärissä ole lattiakaivoa? Tämä ei ole ainoa hotelli, jossa olen samaa asiaa ihmetellyt ja vallankin Välimeren maissa näyttää olevan vankka usko siihen, ettei kukaan sammahda ammeeseen ja anna veden valua yli äyräiden. Kylpyhuoneen oven vajaan sentin korkuinen kynnys hetken pidättelee vettä, mutta sen ylitettyään huoneiston kokolattiamatot ovat vettymisvuorossa ja kohta myös käytävässä lorisee.
Vahinkoja sattuu ilmeisen harvoin, koska kaivojen puutetta olen ihmetellyt jo pienen ikäni.
Miten lienee golfarin vakuutusturvan kanssa, korvaako se nukahtaneen pelaajan aiheuttaman ylivuodon?
8.11.2018 Matti Santanen, PGH
matti.santanen@gmail.com

Vuotava pokaali

Taannoin, siis kauan sitten, olin kisamatkalla Viron Niitväljassa. Matkaa tehtiin bussilla. Sattui niin somasti, että voitin kilvan ja nousin klubilta lähtevään bussiin kiiltävää pokaalia ylpeänä pidellen. Voiton riemussani en tahtonut olla yksin, vaan kaadoin pokaaliin Camparia ja laitoin pystin kiertämään bussissa. Tuskin oli malja puoleenväliin ehtinyt, kun pelästynyt huuto pysäytti sen matkanteon. Pokaali ei ollutkaan tiivis, vaan Camparia valui tipoittain sitä naukkailleiden syliin.
- Vuodessa tahrat ja muistot katosivat ja samalle matkalle pääsin vielä tuon tapahtuman jälkeenkin.
Matti Santanen, PGH