Seniorinaiset vs. seniorimiehet kisa Hill Sidessa

Elokuussa 2018 pelattiin kautta aikain ensimmäinen Hill Siden naisten ja seniorimiesten välinen hegemoniaottelu. Hill Coursella pelattuun kisaan osallistui 12 naista ja 13 miestä, eli lähes tasajako. Koska "yleisiä naisia" ei kisaan uskaltautunut, käytiin se sitten seniorinaisten ja seniorimiesten välillä.
Kahden hengen jury oli päättänyt säännöt etukäteen. Kummastakin joukkueesta laskettiin ensinnäkin pohjille kymmenen parasta bogipistetulosta. Lisäpisteitä jaettiin kahdesta joukkue-erikoiskisasta: väylän 1 paremmasta väyläosumaprosentista 5 bonuspistettä ja koko joukkueen pienemmästä puttikeskiarvosta 10 pistettä (taskupallon puttimääräksi päätettiin 3).
Miehet pelasivat tasaisemmin, joten kymmenen parhaat yhteispisteet menivät niukasti mutta ansaitusti miehille 322-319. Sitten laskettiin väylän 1 osumaprosentit, ja varsin odotetusti naiset pesivät vastustajansa mennen-tullen lukemin 67 % (8/12) - 54 % (7/13) siirtyen bonuspisteiden ansiosta johtoon 324-322.

Kuten kaikissa tosi kisoissa, voitto ratkesi puttaamalla. Naisten yhteenlaskettu puttimäärä oli 430 ja miesten 462, millä saatiin naisille keskiarvoksi 35,83 ja miehille 35,54. Näin ollen miehet saivat 10 lisäpistettä ja voittivat yhteispistein 332-324. Puttijossittelu alkoi naisten pöydissä välittömästi eikä syyttä: yhteensä 4 puttia vähemmän (tai vastaavasti 4 puttia miehille enemmän) olisi kääntänyt kokonaiskisan naisten voitoksi. Voittajien oli helppo myhäillä ja suositella naisille spekuloinnin sijasta puttiharjoittelua.
Ottelussa jaettiin myös henkilökohtaisia palkintoja, mutta normaalista poiketen ei huipputuloksista vaan "maininnan arvoisesta kisatoiminnasta". Yksi naispalkinto meni mm. leidille, joka otti golfkentällä ensi kertaa eläissään kisahenkeä nostattaneita juoksuaskelia, ja vieläpä useamman. Miehissä puolestaan pääsi palkinnolle mm. olemalla naisseurassa täydellinen gentleman.
Palkintoseremonian päätteeksi vietiin klubitalon vitriiniin pehmo-Aku todistamaan miesjoukkueen voittoa. Ensi kaudelle on naistoimikunta jo heittänyt revanssihaasteen korvatakseen vitriinissä Akun Iineksellä.

jukka Paakki, jukka.paakki@cs.helsinki.fi
Anne Paakki, anne.paakki@pp1.inet.fi
15.11.2018